Bardienst

Barreglement T.V. Brakkenstein

Vanaf 2020 schaffen we de bardienst af met de dagelijkse inroostering van leden.

Hiervoor in de plaats maken we gebruik van “vaste” barmedewerkers die op de dagen dat ze tennissen ook de bardienst voor hun rekening nemen:

  • Monique Lecrecq op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen
  • Theo Bouwman op maandagavond
  • Trea Thijssen op woensdagavond
  • Netty Rademakers op donderdagavond
  • Peter van den Boogaard op vrijdagavond

Zij beschikken over sleutels van het clubhuis en een geldzak.
Op genoemde dagen/dagdelen kun je dus ook gebruik maken van het clubhuis.

Als een lid op een andere dag of tijd gebruik wil maken van de kantine of als de vaste barmedewerker niet aanwezig is, dan kan de kantine worden geopend op de wijze die alle leden per e-mail hebben ontvangen.

Barregels

  1. Iedereen die bardienst draait, moet in het bezit zijn van het certificaat “Verantwoord Alcohol Schenken”. Hiervoor is een e-learning beschikbaar: https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/e-learning-verantwoord-alcohol-schenken
    (Je kunt ook zoeken op: NOCNSF IVA)
    Zorg dus dat je het certificaat haalt en uitprint. De uitgeprinte certificaten worden in de map boven de bar bewaard.
  2. Mensen die alcohol bestellen of drinken en die jonger zijn dan 25 jaar, moet je naar een legitimatiebewijs (paspoort, ID-bewijs of rijbewijs) vragen en controleren of ze ouder zijn dan 18 jaar.
  3. Als de “vaste” barmedewerker stopt met de bardienst, vult deze de baropbrengst in op het formulier in de geldzak. Overige leden die de bar beheren, zorgen dat de bedragen van de consumpties door de aanwezige leden zoveel mogelijk m.b.v. de QR-code worden betaald. Als contact wordt betaald het geld in een van de enveloppen stoppen, de dag en je naam erop vermelden en de envelop in de brievenbus in de garage stoppen.
    Vermeld hierin ook eventueel verkochte blikken ballen (€ 7,50) en/of dagkaarten (€ 5,00). Geldzak met kasstaat afsluiten met rode sluitklip en in de daarvoor bestemde plek stoppen (locatie zie kasstaat).
  1. Bij het afsluiten van de bar het clubhuis netjes achterlaten:
  • Spoelbak leeg laten lopen en schoonmaken
  • Drank in de kleine koelkast aanvullen uit de voorraad in de grote koelkast in de keuken.
  • Glazen schoonmaken en opbergen
  • Wijnfles vacuüm afsluiten
  • Lekbak van het koffiezetapparaat legen en schoonmaken
  1. Bij het verlaten van het clubhuis:
  • Lichten in het clubhuis en eventueel van het terras uitmaken
  • Verwarming terugdraaien naar 15 graden
  • Binnendeur afsluiten en buitendeur dichttrekken
  • Allebei de toegangspoorten dichtmaken

Van iedere sportclub dienen minstens 2 leden te beschikken over het diploma Sociale Hygiëne. Zij beschikken hierdoor over de nodige vakkennis op het gebied van verantwoordelijkheden van de horecaondernemer en sociaal hygiënisch beleid en regelgeving en zijn aanspreekpunt voor de barmedewerkers.
Bij TV Brakkenstein zijn dit Fred van Davelaar en Rens Meijer.

Het barregelement is ook hier te downloaden.