Competitie 2019

Beste tennisvrienden,

Het is weer zover! De inschrijving voor de competitie 2019 staat over een week open. Voor een printbare PDF compleet met schema klik op de onderstaande link.

http://www.tvbrakkenstein.nl/wp-content/uploads/2018/12/Tennis-competitie-opgave-2019.pdf

Voor de liefhebbers iets om weer naar uit te kijken!

Lekker tennissen tegen spelers van andere verenigingen, kennismaken met anderen, eens een keer in een nieuwe omgeving tennissen.

Er bestaan diverse mogelijkheden om deel te nemen aan de tenniscompetitie of u nou pas bent begonnen met tennissen of al veel ervaring heeft. Er zijn verschillende wedstrijddagen in de week en iedere competitie bestaat meestal uit zo’n 6 a 7 wedstrijddagen. U kunt zich opgeven als team of als individu. Er zijn competitievormen met alleen dames- of herenteams maar ook met gemengde teams. Ook is er nog de keuze tussen een dubbelspel competitie of een mix van enkel en dubbelspel.

Het is mogelijk om gelijktijdig aan de reguliere voorjaarscompetitie en de woensdagavond (zomeravondcompetitie) deel te nemen.

Ook kunt u zich opgeven voor de najaarscompetitie.

Hieronder vindt u de speeldata van de voorjaarscompetitie. De speeldata van de zomeravond- en najaarscompetitie worden later in 2019 bekend gemaakt.

Een korte beschrijving van de binnen onze tennisvereniging tot nu toe populairste competitiesoorten

 Dinsdag dames17+ competitie:

Er worden  6 wedstrijden per speeldag gespeeld, nl. 4 dames enkelspelen en 2 dubbelspelen. Wedstrijden beginnen om 10.00 uur, einde is afhankelijk van de duur van de wedstrijden.

Dinsdag dames 17+ dubbelcompetitie:

Wedstrijden beginnen om 10.00 uur, einde afhankelijk van de duur van de wedstrijden.

Er zijn minimaal 4 dames nodig waarbij er 4x dames dubbel gespeeld wordt.

Woensdagavond competitie 17+ (Zomeravond)

Dit is meer een gezelligheidscompetitie waarbij er alleen dubbelspel gespeeld wordt,

Een uitstekende competitie voor de speler die wat ervaring wil opdoen.

Er kan gespeeld worden in een dames-, heren-, of een gemengde competitie waarbij er minimaal 4 dames, 4 heren of  2 heren en 2 dames nodig zijn.

De wedstrijden beginnen om 19.00 uur.

Zaterdag competitie:

De zaterdag competitie heeft de volgende mogelijkheden:

Dames 17+,  Gemengd 17+,  Heren 17+ en  Heren 35+

De wedstrijden beginnen over het algemeen om 13.00 uur maar er bestaat ook de mogelijkheid om een variabele begintijd te hanteren tussen 11.00 en 13.30 uur.

Afhankelijk van de beschikbare banen zijn de wedstrijden meestal zo rond 18.00 – 19.00 uur afgelopen bij een begintijd van 13.00 uur.

Er zijn minimaal 4 dames of heren nodig of 2 heren en 2 dames (gemengd) en er worden  4 enkel partijen en 2 dubbel partijen gespeeld bij de heren- en damesteams en 2 enkel en 3 dubbel partijen bij de gemengde teams.

Najaarscompetitie:

Deze competitie bestaat alleen uit dubbelspel, zowel voor dames-, heren- als gemengde teams. Deze competitie wordt uitsluitend op zaterdag afgewerkt en begint tussen 10.00u en 13.00u (afhankelijk van de voorkeur).

Op de website van de KNLTB kunt u informatie inwinnen over andere competitievormen.

Indien u meer informatie wilt hebben over één van bovenstaande competities of andere vragen heeft kunt u contact opnemen met één van de leden van de technische commissie.

Middels een van bijgevoegde inschrijfformulieren kunt u zich inschrijven voor de tenniscompetitie van 2019.

Indien minimaal 4 leden zich als team willen inschrijven, volstaat één inschrijfformulier.

U kunt hierbij ook aangeven als één van de teamleden captain wil zijn.

Mocht er geen team gevormd kunnen worden van de individuele inschrijvers, dan kan de Technische Commissie deze in overleg bij een van de opgegeven teams indelen.

Mocht u verhinderd zijn op meerdere speeldagen, maar tóch graag beschikbaar zijn voor één of meerdere competities, vragen wij u MET KLEMom zich als reserve aan te melden.